2017. augusztus 24.

Vegán brownie "rawnie"

Erre az ínyencségre Kristóf konyhájában bukkantam rá, és azonnal ki kellett próbálnom. Egyszerű, finom, glutén és cukormentes, valamint extraként nyers és vegán is.


Hozzávalók 4 (vagy 6) darab vegán browniehoz:

1 csésze (100g) dió
1 csésze (100g) mag nélküli aszalt datolya
3 ek. kakaópor
csipet só


Az elkészítése pofonegyszerű. 
1. Először a dió nagy részét egy aprítóban teljesen szétmorzsolom
2. hozzáadjuk a csipet só, kakaót
3. fokozatosan adagoljuk a masszához a datolyát

A végén egy könnyen tapadó morzsás tésztát kapunk. A maradék diót késsel durvára aprítjuk, és jól belekeverjük a tésztába úgy, hogy mindenhova jusson. Egy kis formát kibélelünk sütőpapírral és belenyomkodjuk a tésztát (1-1,5 cm vastag legyen a tészta), majd a mélyhűtőben 2 órát pihentessünk, és már kész is a finom egészséges vegán brownie.  ;)





100g brownie tartalmaz:
426 kCal
Fehérje: 13g
Szénhidrát: 36g
Zsír: 26g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése